Majonézes csokikocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 200 g porcukor
- 45 g kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 240 g víz (kb 210 ml)
- 230 g majonéz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Mázhoz:
- 170 g étcsokoládé
- 2 dl tejszín (30 %-os)
- durvára vágott dió vagy mogyoró
- tejszínhab (opcionális)
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső sütéssel.
Egy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport és kakaóport, majd adjuk hozzá a majonézt, vizet és a kivonatot, majd a masszát keverjük csomómentesre.
Egy kb 23*23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd kb 30-40 percig sütjük, vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beleszúrva, már nem ragad rá a massza.
A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg egynemű lesz a massza.
A kihűlt tésztát felszeleteljük, alaposan meglocsoljuk a csokis mázzal, szórhatunk rá durvára vágott diót vagy mogyorót és adhatunk még mellé tejszínhabot is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









