Majonézes csokikocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 200 g porcukor
- 45 g kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 240 g víz (kb 210 ml)
- 230 g majonéz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Mázhoz:
- 170 g étcsokoládé
- 2 dl tejszín (30 %-os)
- durvára vágott dió vagy mogyoró
- tejszínhab (opcionális)
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső sütéssel.
Egy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport és kakaóport, majd adjuk hozzá a majonézt, vizet és a kivonatot, majd a masszát keverjük csomómentesre.
Egy kb 23*23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd kb 30-40 percig sütjük, vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beleszúrva, már nem ragad rá a massza.
A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg egynemű lesz a massza.
A kihűlt tésztát felszeleteljük, alaposan meglocsoljuk a csokis mázzal, szórhatunk rá durvára vágott diót vagy mogyorót és adhatunk még mellé tejszínhabot is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »