Majonézes csokikocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 200 g porcukor
- 45 g kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 240 g víz (kb 210 ml)
- 230 g majonéz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Mázhoz:
- 170 g étcsokoládé
- 2 dl tejszín (30 %-os)
- durvára vágott dió vagy mogyoró
- tejszínhab (opcionális)
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső sütéssel.
Egy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport és kakaóport, majd adjuk hozzá a majonézt, vizet és a kivonatot, majd a masszát keverjük csomómentesre.
Egy kb 23*23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd kb 30-40 percig sütjük, vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beleszúrva, már nem ragad rá a massza.
A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg egynemű lesz a massza.
A kihűlt tésztát felszeleteljük, alaposan meglocsoljuk a csokis mázzal, szórhatunk rá durvára vágott diót vagy mogyorót és adhatunk még mellé tejszínhabot is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »