Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyar szelet recept

Magyar szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 csapott ek finomliszt
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 2 kávéskanál zöld ételfesték

    Töltelékhez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 1 csomag zselatinfix

    Tetejére:

    • 2 tasak epres pudingpor
    • 8 dl málnás szénsavas üdítő ital

    Elkészítése:

    Tésztához:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a zöld színezőt.

    Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük, amíg kezd pirulni a teteje.

    Töltelékhez:

    A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, mascarponével, reszelt citrom héjával és a zselatinfixszel.

    A kihűlt tésztára rákenjük.

    Tetejére:

    A pudingporokat elkeverjük az üdítővel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd a sütemény tetejére kenjük.

    2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá