Magyar szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál zöld ételfesték

Töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csomag zselatinfix

Tetejére:

  • 2 tasak epres pudingpor
  • 8 dl málnás szénsavas üdítő ital

Elkészítése:

Tésztához:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a zöld színezőt.

Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük, amíg kezd pirulni a teteje.

Töltelékhez:

A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, mascarponével, reszelt citrom héjával és a zselatinfixszel.

A kihűlt tésztára rákenjük.

Tetejére:

A pudingporokat elkeverjük az üdítővel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd a sütemény tetejére kenjük.

2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.