Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8db alma
    • 1 mk fahéj
    • 8 db zsemle
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 l tej
    • 3 vaníliás cukor
    • baracklekvár
    • 15 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor
    • zsemlemorzsa

     Elkészítése:

    Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk.

    A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a van. cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük és rálocsoljuk a zsemlére.

    Egy tepsit kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával meghintjük, a zsemle felét belerakjuk, ráterítjük az almákat és a maradék zsemlével beborítjuk.

    Baracklekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
    A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, a “rakottasra” kenjük és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon.

    A tojássárgájához hozzátettem mind a 30 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább 3 evőkanálnyi baracklekvárt löttyintettem.
    30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje habot(baracklekvárosan) Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá