Máglyarakás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8db alma
  • 1 mk fahéj
  • 8 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 1 l tej
  • 3 vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • 15 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • zsemlemorzsa

 Elkészítése:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk.

A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a van. cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük és rálocsoljuk a zsemlére.

Egy tepsit kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával meghintjük, a zsemle felét belerakjuk, ráterítjük az almákat és a maradék zsemlével beborítjuk.

Baracklekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, a “rakottasra” kenjük és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon.

A tojássárgájához hozzátettem mind a 30 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább 3 evőkanálnyi baracklekvárt löttyintettem.
30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje habot(baracklekvárosan) Jó étvágyat hozzá!