Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg kalács vagy kuglóf
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 l tej
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg mazsola vagy  2 ek meggy
    • fél citrom reszelt héja
    • 600 g alma
    • 1 csomag vaníliás cukor

     

    A tepsi kikenéséhez

    • vaj

    Elkészítése:

    Az 1-2 napos süteményeket 1 cm-es karikákra vágjuk, a tojássárgákat a cukrokkal, reszelt citromhéjjal habosra verjük, a vége fele hozzáadjuk az olvasztott vajat, simává keverjük, végül fokozatosan adagoljuk bele a tejet.

    A masszát a szeletelt süteményekre öntjük (amit egy mély tálba tettünk).

    Addig a diót ledaráljuk, az almákat kettévágjuk, kicsumázzuk, majd uborkagyalun legyaluljuk.

    A kivajazott tepsibe tesszük a kissé kinyomkodott, áztatott sütemény felét, megszórjuk a dió felével, ráhalmozzuk a mazsolát vagy meggyet. (Az áztatott sütiket tényleg csak épphogy kell kinyomkodni).

    Jön az áztatott sütemény másik fele, amit ugyancsak kissé kinyomkodunk, megszórjuk a dió másik felével, ráhalmozzuk az almaszeleteket, majd előmelegített sütőben 190°C-on 30 percig sütjük.

    Ha kész, kivesszük, és a hőfokot 150°C-ra csökkentjük.

    A tojások fehérjéit kemény habbá verjük, és a megsült tészta tetejére simítjuk. Sütőbe visszatéve, 10 percig sütjük.

    Ha megsült, pár percig pihentetjük, majd vizes késsel felszeleteljük.

    Tipp:

    Tepsi mérete: 32×20 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá