Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magdolna kifli recept

Magdolna kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin
    • 40 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 mk őrölt vaníliamag
    • 25 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg mandulapehely
    • csipet só

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét pici sóval és 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

    Egy másik tálban a puha margarint a 30 dkg porcukorral, a vaníliamaggal és a maradék cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a citrom héját. Ebbe a masszába keverjük a fehérjékből készített habot és a sütőporos lisztet.

    Kis adagokban és óvatos, körkörös mozdulatokkal keverjük.

    Ha kész, a tésztát egy 30 x 40 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és eligazítjuk egyenletesre a felületét.

    Ezután megszórjuk a mandulapehellyel és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk ki a kihűlt tésztából és tálra rendezzük a finom sütiket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá