Magdolna kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Magdolna kifli

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt vaníliamag
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mandulapehely
  • csipet só

Elkészítése:

A tojások fehérjét pici sóval és 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

Egy másik tálban a puha margarint a 30 dkg porcukorral, a vaníliamaggal és a maradék cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a citrom héját. Ebbe a masszába keverjük a fehérjékből készített habot és a sütőporos lisztet.

Kis adagokban és óvatos, körkörös mozdulatokkal keverjük.

Ha kész, a tésztát egy 30 x 40 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és eligazítjuk egyenletesre a felületét.

Ezután megszórjuk a mandulapehellyel és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk ki a kihűlt tésztából és tálra rendezzük a finom sütiket.