Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej szelet recept

Madártej szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • fél csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 20 dkg puha vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • csokidara

    Elkészítése:

    A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A pudingport a hideg tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tojások sárgáját így jól elkeverjük,majd elzárjuk a gázt. Hagyjuk kihűlni.

    A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg tojásos-pudingos krémet, és elektromos habverővel kihabosítjuk. (Ha a krém picit lágy lenne, akkor tegyük a hűtőbe egy kicsit.)

    A tésztára rákenjük a pudingos krémet. A tejszínhabot felverjük keményre, és a puding tetejére kenjük.
    Megszórjuk csokidarával, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá