Madártej szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Madártej szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 tojássárgája

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • csokidara

Elkészítése:

A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A pudingport a hideg tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tojások sárgáját így jól elkeverjük,majd elzárjuk a gázt. Hagyjuk kihűlni.

A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg tojásos-pudingos krémet, és elektromos habverővel kihabosítjuk. (Ha a krém picit lágy lenne, akkor tegyük a hűtőbe egy kicsit.)

A tésztára rákenjük a pudingos krémet. A tejszínhabot felverjük keményre, és a puding tetejére kenjük.
Megszórjuk csokidarával, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk!