Macskaszem (pávaszem, bagolyszem) recept

Elkészítése:
A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a diós cukrot.
Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában a lekvárral megkenjük, megszórjuk meggyel és egymással szemben, párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük, hogy a habos töltelék is elférjen.
A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót.
A tekercseket szorosan, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített villanysütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »