Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Maci krémes recept

Maci krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    egy 20*36 cm-es tepsihez

    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 7 tojás
    • 7 ek maci kávépor
    • 7 ek meleg víz
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 2 ek liszt
    • 2,5 dl tej
    • 3 tojássárgája
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 180 g étcsoki tortabevonó
    • 2 ek étolaj
    • kb 2-3 marék apróra vágott dió

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgákat a porcukorral habosra kikeverjük. Utána hozzáadjuk a kávéport és a vizet, majd a sütőporral kevert lisztet. Összekeverjük. Végül felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan belekeverjük a kávés masszába.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor a tészta megsült és langyos, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen a tésztát félbe vágjuk.

    A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára kikeverjük, majd addig főzzük, míg puding sűrűségű nem lesz. Félretesszük és teljesen kihűtjük.

    A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a már KIHŰLT krémbe keverjük. Robotgéppel szépen összedolgozzuk.

    A félbe vágott egyik tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik felét. Végül pedig leöntjük olvasztott csokival. A még meg nem szilárdult csokit pedig megszórjuk apróra vágott dióval. Hűtőbe tároljuk. Tálalás előtt egy meleg vízbe mártott éles késsel kockára vágjuk.

    Csokimáz elkészítése:

    Vízgőz felett megolvasztjuk a kockára tördelt csokit, majd hozzá adjuk a 2 ek étolajat, jól összekeverjük és azonnal ráöntjük a sütemény tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek