Maci krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Maci krémes

Hozzávalók:
egy 20*36 cm-es tepsihez

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 7 tojás
  • 7 ek maci kávépor
  • 7 ek meleg víz
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 2 ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • 180 g étcsoki tortabevonó
  • 2 ek étolaj
  • kb 2-3 marék apróra vágott dió

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgákat a porcukorral habosra kikeverjük. Utána hozzáadjuk a kávéport és a vizet, majd a sütőporral kevert lisztet. Összekeverjük. Végül felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan belekeverjük a kávés masszába.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor a tészta megsült és langyos, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen a tésztát félbe vágjuk.

A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára kikeverjük, majd addig főzzük, míg puding sűrűségű nem lesz. Félretesszük és teljesen kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a már KIHŰLT krémbe keverjük. Robotgéppel szépen összedolgozzuk.

A félbe vágott egyik tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik felét. Végül pedig leöntjük olvasztott csokival. A még meg nem szilárdult csokit pedig megszórjuk apróra vágott dióval. Hűtőbe tároljuk. Tálalás előtt egy meleg vízbe mártott éles késsel kockára vágjuk.

Csokimáz elkészítése:

Vízgőz felett megolvasztjuk a kockára tördelt csokit, majd hozzá adjuk a 2 ek étolajat, jól összekeverjük és azonnal ráöntjük a sütemény tetejére.