Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Macaron recept

Macaron
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 14 dkg mandulaliszt (darált mandula)
    • 20 dkg porcukor
    • 13 dkg  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 4 db)
    • 8 dkg cukor
    • ételfesték
    • tölteléknek nutella

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket betesszük a hűtőbe 4 napra, egy jól lezárt dobozban. Nagyon fontos lépés, mert ha nem pihentetjük a tojást, akkor a süti szétrepedezik.

    A mandulalisztet a porcukorral átszitáljuk. A megpihent tojást elkezdjük felverni, pár perc múlva hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük, amíg kemény nem lesz. Ekkor belekeverjük az ételszínezéket, ha szeretnénk.

    Óvatosan hozzáforgatjuk a mandulás-porcukros keveréket. Amikor szalagosan lefolyik a spatuláról, akkor jó. Elég sokáig kell kevergetni. Ezután nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk őket.

    30 percig félretesszük, amíg a tetejük megszárad. Addig kell várni, amíg a tetején bőr képződik.

    Előfordulhat, hogy 1 órát is várni kell. 160 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

    Várjuk meg amíg kihűl, ekkor óvatosan leszedhetjük a sütőpapírról. Töltelék bármi lehet, de vegyük figyelembe, hogy a habcsók elég édes. Én nutellával töltöttem meg, de sárgabaracklekvárral is szuper.

     

    A macaron kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 337 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 53 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá