Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket betesszük a hűtőbe 4 napra, egy jól lezárt dobozban. Nagyon fontos lépés, mert ha nem pihentetjük a tojást, akkor a süti szétrepedezik.
A mandulalisztet a porcukorral átszitáljuk. A megpihent tojást elkezdjük felverni, pár perc múlva hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük, amíg kemény nem lesz. Ekkor belekeverjük az ételszínezéket, ha szeretnénk.
Óvatosan hozzáforgatjuk a mandulás-porcukros keveréket. Amikor szalagosan lefolyik a spatuláról, akkor jó. Elég sokáig kell kevergetni. Ezután nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk őket.
30 percig félretesszük, amíg a tetejük megszárad. Addig kell várni, amíg a tetején bőr képződik.
Előfordulhat, hogy 1 órát is várni kell. 160 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Várjuk meg amíg kihűl, ekkor óvatosan leszedhetjük a sütőpapírról. Töltelék bármi lehet, de vegyük figyelembe, hogy a habcsók elég édes. Én nutellával töltöttem meg, de sárgabaracklekvárral is szuper.