Macaron recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 12,5 dkg mandula
- 25 dkg porcukor
- 12,5 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nekem ez 4 db volt) és állt a hűtőben 1-2 napot, de az sem baj, ha többet - 7,5 -8 dkg kristálycukor
Krém:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 3,5 dkg vaj
Elkészítése:
A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.
Ledaráljuk kávédarálón a mandulát és összekeverjük a porcukorral.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik, hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre, simára dolgozzuk.
Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.
Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje úgymond száraz.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.
Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket.
Tipp:
Az első macaronom. Még nem tökéletes,de gyakorlat teszi:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

