Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Macaron recept

Macaron
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 12,5 dkg mandula
    • 25 dkg porcukor
    • 12,5 dkg  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nekem ez 4 db volt) és állt a hűtőben 1-2 napot, de az sem baj, ha többet
    • 7,5 -8 dkg kristálycukor

    Krém:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1 dl habtejszín
    • 3,5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.

    Ledaráljuk kávédarálón a mandulát és összekeverjük a porcukorral.

    A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik, hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre, simára dolgozzuk.
    Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.

    Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje úgymond száraz.

    160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.

    Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket.

    Tipp:

    Az első macaronom. Még nem tökéletes,de gyakorlat teszi:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá