Macaron

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 12,5 dkg mandula
  • 25 dkg porcukor
  • 12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt) és állt a hűtőben 1-2 napot, de az sem baj, ha többet
  • 7,5 -8 dkg kristálycukor

Krém:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 3,5 dkg vaj

Elkészítése:

A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.

Ledaráljuk kávédarálón a mandulát és összekeverjük a porcukorral.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik, hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre, simára dolgozzuk.
Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.

Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje úgymond száraz.

160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.

Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket.

Tipp:

Az első macaronom. Még nem tökéletes,de gyakorlat teszi:)