Hozzávalók:
Tésztához:
Krém:
Elkészítése:
A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.
Ledaráljuk kávédarálón a mandulát és összekeverjük a porcukorral.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik, hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre, simára dolgozzuk.
Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.
Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje úgymond száraz.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.
Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket.
Az első macaronom. Még nem tökéletes,de gyakorlat teszi:)