Lusta rétes recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tepsi kikenéséhez:
- 5 dkg vaj vagy margarin
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 22 dkg porcukor
- 7 g sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 kis pohár tejföl (140 g)
- 10 dkg mazsola
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- 3,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj vagy margarin olvasztva
Elkészítése:
A tepsit alaposan kivajazom.
A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverem. Ennek a felét beleszórom a már kivajazott tepsibe.
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem. Ezt rárakom a lisztes keverékre. Erre rászórom a lisztes keverék másik felét.
A tojásokat és a tejet jól kikeverem. A vajat megolvasztom és a tejes-tojásos keverékhez öntöm és jól elkeverem. Ezt a masszát ráöntöm a sütemény tetejére. Fontos hogy a lisztet teljesen elfedje!
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kb 45 percig sütöm, majd lejjebb veszem a hőfokot 160 fokra, hogy a teteje ne égjen meg és így sütöm még 15 percig.
Ha kihűlt, megszórom a tetejét porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »