Lusta rétes recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tepsi kikenéséhez:
- 5 dkg vaj vagy margarin
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 22 dkg porcukor
- 7 g sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 kis pohár tejföl (140 g)
- 10 dkg mazsola
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- 3,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj vagy margarin olvasztva
Elkészítése:
A tepsit alaposan kivajazom.
A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverem. Ennek a felét beleszórom a már kivajazott tepsibe.
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem. Ezt rárakom a lisztes keverékre. Erre rászórom a lisztes keverék másik felét.
A tojásokat és a tejet jól kikeverem. A vajat megolvasztom és a tejes-tojásos keverékhez öntöm és jól elkeverem. Ezt a masszát ráöntöm a sütemény tetejére. Fontos hogy a lisztet teljesen elfedje!
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kb 45 percig sütöm, majd lejjebb veszem a hőfokot 160 fokra, hogy a teteje ne égjen meg és így sütöm még 15 percig.
Ha kihűlt, megszórom a tetejét porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »