Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb szelet recept

Lúdláb szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 3 ek víz
    • 16 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dkg kakaópor
    • 5 dkg durvára vágott dió

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 4 ek liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22,5 dkg margarin
    • 22,5 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4,5 dkg kakaópor

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj

    A tészta elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

    A krém elkészítése:

    A tejet, összekeverjük a liszttel, a tojással, majd összefőzzük és kihűtjük. A margarint, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a kihűt lisztes masszát.

    Rákenjük a tésztára, majd a tetejére csokimázat készítünk. A csokit olajjal főz felett megolvasztjuk, majd rácsurgatjuk a sütire.

    Tipp:

    Nagyon finom a süti, aki úgy gondolja a krémhez tegyen egy kis rumaromát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá