Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Londoni szelet recept

Londoni szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 12 dkg vaj vagy zsír
    • 15 dkg cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 2-3 ek tejföl
    • 1 tk sütőpor

    Krém:

    • 20 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 1,5 cs vaníliás cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • kb 20 dkg baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejfölt hozzáadva, hogy könnyen tudjuk nyújtani. Egy 24*15 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, majd atésztát kinyűjtjuk és belefektetjük.

    A krémhez a fehérjéket a cukorokkal keményre felverjük, majd beleforgtjuk a diót. A tésztát megkenjük a lekvárral, majd rásimítjuk a tetejére a diós habot.

    A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeveréssel. Kb 20-25 percig sütjük a sütit. A sütési idő tájékoztató jellegű, nagy mértékben befolyásolja a sütő állapota.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá