Londoni szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj vagy zsír
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • kb 2-3 ek tejföl
  • 1 tk sütőpor

Krém:

  • 20 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 1,5 cs vaníliás cukor
  • 6 tojás fehérje
  • kb 20 dkg baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejfölt hozzáadva, hogy könnyen tudjuk nyújtani. Egy 24*15 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, majd atésztát kinyűjtjuk és belefektetjük.

A krémhez a fehérjéket a cukorokkal keményre felverjük, majd beleforgtjuk a diót. A tésztát megkenjük a lekvárral, majd rásimítjuk a tetejére a diós habot.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, hőlégkeveréssel. Kb 20-25 percig sütjük a sütit. A sütési idő tájékoztató jellegű, nagy mértékben befolyásolja a sütő állapota.