Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lisztmentes csokitorta eperrel recept

Lisztmentes csokitorta eperrel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg nyírfacukor
    • 10 dkg étcsoki (olvasztva)
    • 15 dkg darált mandula
    • 5 ek langyos víz
    • 3 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor(gluténmentes)
    • 10-15 dkg eper

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a cukor nagyobbik részét a fehérjébe öntjük és habosra verjük. A cukor kisebbik felét a sárgájákhoz keverjük míg ki nem világosodik.

    A mikroba vagy gőz fölött felolvasztott csokit is keverjük a tojássárgájához, majd a langyos vizet is.

    A darált mandulába keverjük bele a kakaóport és a sütőport. Most fokozatosan adagoljuk bele a száraz anyagokat(darált mandulás keveréket) a tojássárgájás masszába, a tojáshabbal felváltva.

    Szinte az összes tojáshabot keverjük bele, de egy keveset már csak kanállal óvatosan, hogy habos maradjon a massza.

    Szilikon formába(vagy enyhén vajazott formába)öntjük a masszát és a negyedekbe vágott eprekkel megszórjuk a tészta tetejét.

    Előmelegített sütőbe toljuk kb 160 fokra és kb 35-40 percig süssük.

    Tűpróbával ellenőrizzük,majd hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk a formából és eperszemekkel, citromfűvel díszítjük.

    Tipp:

    A darált mandulát lehet helyettesíteni dióval mogyoróval
    vagy akár magkeverékkel is.
    Én egy 24cm-es átmérőjű koszorú formába sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá