Lisztmentes csokitorta eperrel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Lisztmentes csokitorta eperrel

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg étcsoki (olvasztva)
  • 15 dkg darált mandula
  • 5 ek langyos víz
  • 3 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor(gluténmentes)
  • 10-15 dkg eper

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a cukor nagyobbik részét a fehérjébe öntjük és habosra verjük. A cukor kisebbik felét a sárgájákhoz keverjük míg ki nem világosodik.

A mikroba vagy gőz fölött felolvasztott csokit is keverjük a tojássárgájához, majd a langyos vizet is.

A darált mandulába keverjük bele a kakaóport és a sütőport. Most fokozatosan adagoljuk bele a száraz anyagokat(darált mandulás keveréket) a tojássárgájás masszába, a tojáshabbal felváltva.

Szinte az összes tojáshabot keverjük bele, de egy keveset már csak kanállal óvatosan, hogy habos maradjon a massza.

Szilikon formába(vagy enyhén vajazott formába)öntjük a masszát és a negyedekbe vágott eprekkel megszórjuk a tészta tetejét.

Előmelegített sütőbe toljuk kb 160 fokra és kb 35-40 percig süssük.

Tűpróbával ellenőrizzük,majd hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk a formából és eperszemekkel, citromfűvel díszítjük.

Tipp:

A darált mandulát lehet helyettesíteni dióval mogyoróval
vagy akár magkeverékkel is.
Én egy 24cm-es átmérőjű koszorú formába sütöttem.