Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lipóti meggyes rétes recept

Lipóti meggyes rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 cs. réteslap (6 lapos)
    • 1 ü. magozott meggy
    • 3,5 dl befőttlé (ha kevesebb a befőttlé vízzel pótoljuk)
    • 1 cs. vanília- vagy tejszínízű pudingpor
    • 1 ek. cukor
    • 1 kk. rum aroma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek. tejföl
    • olaj

    Elkészítése:

    A befőtt levét felfogjuk, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. Egy pudingport kevés befőttlével simára keverünk, a maradékot a cukorral és a rum aromával felforraljuk, a pudingporral sűrítjük és picit hagyjuk hűlni.

    Egy konyharuhát megnedvesítünk és erre rakunk három réteslapot. Minden réteget kevés olajjal megkenünk. A meggyes puding felét elkenjük a lap tetején, a fele magozott meggyet rászórjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük, zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

    Ugyanígy járunk el a következő három lappal is. A tojást elkeverjük a tejföllel és alaposan lekenjük a réteseket. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá