Lipóti meggyes rétes recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 cs. réteslap (6 lapos)
- 1 ü. magozott meggy
- 3,5 dl befőttlé (ha kevesebb a befőttlé vízzel pótoljuk)
- 1 cs. vanília- vagy tejszínízű pudingpor
- 1 ek. cukor
- 1 kk. rum aroma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. tejföl
- olaj
Elkészítése:
A befőtt levét felfogjuk, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. Egy pudingport kevés befőttlével simára keverünk, a maradékot a cukorral és a rum aromával felforraljuk, a pudingporral sűrítjük és picit hagyjuk hűlni.
Egy konyharuhát megnedvesítünk és erre rakunk három réteslapot. Minden réteget kevés olajjal megkenünk. A meggyes puding felét elkenjük a lap tetején, a fele magozott meggyet rászórjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük, zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
Ugyanígy járunk el a következő három lappal is. A tojást elkeverjük a tejföllel és alaposan lekenjük a réteseket. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.