Lipóti meggyes rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 cs. réteslap (6 lapos)
  • 1 ü. magozott meggy
  • 3,5 dl befőttlé (ha kevesebb a befőttlé vízzel pótoljuk)
  • 1 cs. vanília- vagy tejszínízű pudingpor
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. rum aroma
  • 1 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • olaj

Elkészítése:

A befőtt levét felfogjuk, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. Egy pudingport kevés befőttlével simára keverünk, a maradékot a cukorral és a rum aromával felforraljuk, a pudingporral sűrítjük és picit hagyjuk hűlni.

Egy konyharuhát megnedvesítünk és erre rakunk három réteslapot. Minden réteget kevés olajjal megkenünk. A meggyes puding felét elkenjük a lap tetején, a fele magozott meggyet rászórjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük, zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

Ugyanígy járunk el a következő három lappal is. A tojást elkeverjük a tejföllel és alaposan lekenjük a réteseket. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.