Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzerkarika sokféleképpen recept

Linzerkarika sokféleképpen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kiskanál citromhéj

    A kenéshez:

    • baracklekvár

    Díszítéshez:

    • kb. 20 dkg marcipán
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg porcukor
    • különböző díszítőcukrok esetleg apró aszalt gyümölcsök különböző színekben
    • Ételszínezék

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk. Ha nem a marcipános formát választjuk, akkor a tésztából elvesszük kb. a negyed részét, amibe belekeverjük a virághoz való színeket.

    Ilyenkor kiformázzuk a virágokat, és rárakjuk egy-egy már kiszaggatott formára, és úgy sütjük. Ha marcipánnal akarjuk díszíteni, akkor a kiszaggatott formákat kivajazott tepsire tesszük, sütés után a linzerek felét megkenjük lekvárral, és erre jön a nagyon vékonyra kinyújtott marcipán.

    Erre különböző díszítéseket tehetünk, pl. a tojásfehérjével kikeverjük a porcukrot, ezzel is saját ötleteink alapján díszíthetjük. Ha nem a marcipános, hanem a virágos díszítést választjuk, akkor értelemszerűen úgy ragasztjuk össze sütés után, hogy a díszített kerüljön fölülre. Sütés: 180 fokon 10-12 perc.

    Tipp:

    Az eredeti recept szerint 25 dkg vajjal készül, én azért csak 10 dkg-ot használok, mert így nem kell olyan gyorsan dolgozni vele mint általában a vajas tésztákkal, és ha kevesebb vajat tartalmaz, akkor könnyebben formázhatóvá válik. A marcipános díszítés a linzerre a saját hosszasan kikísérletezett találmányom ugyan úgy mint az ételszínezékkel saját anyagával való díszítés.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá