Meggyes linzer, másként recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 marék kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
Töltelék:
- 0,5 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
Megfőzőm a pudingot a cukros tejben és ha elkészült, belekeverem még forrón a leszűrt meggyet, majd félreteszem hűlni.
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, beleteszem a többi hozzávalót és könnyen gyúrható, nyújtható tésztává gyúrom.
Kettéosztom a tésztát. Az egyiket kinyújtom és közepes tepsibe rakom, majd ráöntöm a tölteléket, utána kinyújtom a másik lapot és ráhelyezem.
Utána megsütöm kb 35-40 perc alatt 180 fokon. Ha kihűlt porcukrot szórok a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »