Meggyes linzer, másként recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 marék kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
Töltelék:
- 0,5 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
Megfőzőm a pudingot a cukros tejben és ha elkészült, belekeverem még forrón a leszűrt meggyet, majd félreteszem hűlni.
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, beleteszem a többi hozzávalót és könnyen gyúrható, nyújtható tésztává gyúrom.
Kettéosztom a tésztát. Az egyiket kinyújtom és közepes tepsibe rakom, majd ráöntöm a tölteléket, utána kinyújtom a másik lapot és ráhelyezem.
Utána megsütöm kb 35-40 perc alatt 180 fokon. Ha kihűlt porcukrot szórok a tetejére.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.