Meggyes linzer, másként recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 marék kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
Töltelék:
- 0,5 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
Megfőzőm a pudingot a cukros tejben és ha elkészült, belekeverem még forrón a leszűrt meggyet, majd félreteszem hűlni.
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, beleteszem a többi hozzávalót és könnyen gyúrható, nyújtható tésztává gyúrom.
Kettéosztom a tésztát. Az egyiket kinyújtom és közepes tepsibe rakom, majd ráöntöm a tölteléket, utána kinyújtom a másik lapot és ráhelyezem.
Utána megsütöm kb 35-40 perc alatt 180 fokon. Ha kihűlt porcukrot szórok a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »