Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-habos linzer recept

Meggyes-habos linzer
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 18 dkg margarin vagy zsír
    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • Szükség szerint tejföl
    • 2 üveg magozott meggy

    Elkészítése:

    Először a lisztet elkeverjük a sütőporral,száraz anyagokkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a többi alapanyagot, és összegyúrjuk

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd nagyobb, mély gáztepsibe fektetjük.

    2 üveg magozott meggybefőttet szórunk a tésztára, majd 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, vége felé csipetnyi sót, és 2-3 evőkanál porcukrot keverünk bele (természetesen csak nagyobb mennyiségű hab esetén).

    A tészta tetejére símítjuk a habot, és 120 fokos sütőben, még mindíg hőlégkeverésen aranybarnára “szárítjuk”.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá