Meggyes-habos linzer

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg margarin vagy zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • Szükség szerint tejföl
  • 2 üveg magozott meggy

Elkészítése:

Először a lisztet elkeverjük a sütőporral,száraz anyagokkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a többi alapanyagot, és összegyúrjuk

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd nagyobb, mély gáztepsibe fektetjük.

2 üveg magozott meggybefőttet szórunk a tésztára, majd 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, vége felé csipetnyi sót, és 2-3 evőkanál porcukrot keverünk bele (természetesen csak nagyobb mennyiségű hab esetén).

A tészta tetejére símítjuk a habot, és 120 fokos sütőben, még mindíg hőlégkeverésen aranybarnára “szárítjuk”.