Mandulás linzer recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 5 dkg darált mandula
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltéshez :
- ízlés szerint lekvár
A linzerek bevonásához:
- 10 dkg olvasztott ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehércsokoládé
- 2 evőkanál mandulaforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek a linzerek, lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot. A linzereket tetszőlegesen bevonjuk a kétféle olvasztott csokoládéval. Tetejére mandula forgácsot teszünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »