Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás linzer recept

Mandulás linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 8 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg margarin
    • 5 dkg darált mandula
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltéshez :

    • ízlés szerint lekvár

    A linzerek bevonásához:

    • 10 dkg olvasztott ét vagy tejcsokoládé
    • 5 dkg fehércsokoládé
    • 2 evőkanál mandulaforgács

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    Amikor kihűltek a linzerek, lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot. A linzereket tetszőlegesen bevonjuk a kétféle olvasztott csokoládéval. Tetejére mandula forgácsot teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá