Mandulás linzer recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 5 dkg darált mandula
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltéshez :
- ízlés szerint lekvár
A linzerek bevonásához:
- 10 dkg olvasztott ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehércsokoládé
- 2 evőkanál mandulaforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek a linzerek, lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot. A linzereket tetszőlegesen bevonjuk a kétféle olvasztott csokoládéval. Tetejére mandula forgácsot teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »