Mandulás linzer recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 5 dkg darált mandula
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltéshez :
- ízlés szerint lekvár
A linzerek bevonásához:
- 10 dkg olvasztott ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehércsokoládé
- 2 evőkanál mandulaforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek a linzerek, lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot. A linzereket tetszőlegesen bevonjuk a kétféle olvasztott csokoládéval. Tetejére mandula forgácsot teszünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.