Mandulás linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mandulás linzer

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 tojássárgája

A töltéshez :

  • ízlés szerint lekvár

A linzerek bevonásához:

  • 10 dkg olvasztott ét vagy tejcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 2 evőkanál mandulaforgács

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűltek a linzerek, lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot. A linzereket tetszőlegesen bevonjuk a kétféle olvasztott csokoládéval. Tetejére mandula forgácsot teszünk.