Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcskosárka recept

Gyümölcskosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 2 dl tej
    • 14 dkg cukor
    • 2 dkg pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 16 dkg vaj

    Tetejére:

    • gyümölcs
    • 1 cs tortazselé
    • 1 tábla csokoládé

    Elkészítése:

    A margarint elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáadjuk a porcukrot, tojás sárgáját, vaníliás cukrot. Becsomagoljuk és rövid ideig hűtőbe tesszük. A kosárka formákat kivajazzuk, lisztezzük. A tésztát kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Beletöltjük a kosárba, a széleket lecsipkedjük. Villával megszúrjuk a közepét, hogy sütés közben ne púposodjanak meg. 190 fokon szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.

    Miután kihűlt, felolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett kevés olajjal. Elvileg belemártani kell a csokiba, de szerintem úgy sokkal könnyebb, ha egy tiszta, száraz ecsettel “befestjük”. Így kevesebb csokoládét használunk el, mint amennyi a kimártáshoz kellene.

    A krémhez kevés tejben elkeverjük a tojás sárgáját és a pudingport. A megmaradt tejben elkeverjük a cukrot és felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a pudingporos elegyet és besűrítjük a krémet. Ha besűrűsödött a vajból kb 6-8 dkg-ot belekeverünk, addig főzzük így tovább amíg elolvad. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék vajat.

    Nyomózsákba töltjük és megtöltjük vele a kosárkákat. Gyümölccsel díszítjük. A zselét elkészítjük a csomagolás alapján, majd ezzel fényezzük a kosárkákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá