Göngyölt linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- csipet só
Krém:
- lekvár
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- fél citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál mandulaaroma
Csoki bevonat:
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál olaj
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót.
Összegyúrjuk, és 4 részre vesszük. 15*20cm s téglalapokat nyújtunk minden részből. Megkenjük lekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 2cm.
Beletesszük a tepsibe és eligazítjuk őket.
A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a diót a másikba a mákot keverjük.
A dióshoz adunk mandulaaromát, a mákoshoz a reszelt citromhéjat. Kettőt a mákkal, kettőt a dióval töltöttünk meg.
Ha megsültek csoki mázzal leönthetjük a közepüket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »