Göngyölt linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- csipet só
Krém:
- lekvár
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- fél citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál mandulaaroma
Csoki bevonat:
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál olaj
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót.
Összegyúrjuk, és 4 részre vesszük. 15*20cm s téglalapokat nyújtunk minden részből. Megkenjük lekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 2cm.
Beletesszük a tepsibe és eligazítjuk őket.
A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a diót a másikba a mákot keverjük.
A dióshoz adunk mandulaaromát, a mákoshoz a reszelt citromhéjat. Kettőt a mákkal, kettőt a dióval töltöttünk meg.
Ha megsültek csoki mázzal leönthetjük a közepüket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »