Fűszeres meggylekvárral töltött mákos linzer recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Linzer:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg egész mák
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipetnyi só
- kevés hideg víz szükség esetén
Töltelék:
- meggylekvár
- fahéj, őrölt csillag ánizs ízlés szerint
Elkészítése:
A linzer hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát gyors mozdulatokkal, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg hűl a tészta addig a meggylekvárt lekeverjük a fűszerekkel, mindenki ízlésének megfelelően.
A jól lehűtőtt tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, kiszaggatjuk és 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztát a fűszeres lekvárral megtöltjük és 2-2-őt összergaasztunk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.