Fűszeres meggylekvárral töltött mákos linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Linzer:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg egész mák
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipetnyi só
- kevés hideg víz szükség esetén
Töltelék:
- meggylekvár
- fahéj, őrölt csillag ánizs ízlés szerint
Elkészítése:
A linzer hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát gyors mozdulatokkal, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg hűl a tészta addig a meggylekvárt lekeverjük a fűszerekkel, mindenki ízlésének megfelelően.
A jól lehűtőtt tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, kiszaggatjuk és 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztát a fűszeres lekvárral megtöltjük és 2-2-őt összergaasztunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »