Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós kosárkák recept

Epres-túrós kosárkák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 175 g liszt
    • 80 g vaj
    • 20 g kristálycukor
    • 2 ek víz
    • 1 dl habtejszín
    • 50 g porcukor
    • 100 g túró
    • 12 szem eper

    Elkészítés:
    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. 15 percre hűtőbe tesszük.
    A tésztával kibélelünk 12 kosárkaformát, és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. A kosárkákat kiszedjük a formából, majd hűlni hagyjuk őket.
    A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban.
    Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk.
    A kosárkákra ráteszünk két-két fél epret.
    Reszelt csokival lehet díszíteni még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá