Epres-túrós kosárkák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 175 g liszt
  • 80 g vaj
  • 20 g kristálycukor
  • 2 ek víz
  • 1 dl habtejszín
  • 50 g porcukor
  • 100 g túró
  • 12 szem eper

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. 15 percre hűtőbe tesszük.
A tésztával kibélelünk 12 kosárkaformát, és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. A kosárkákat kiszedjük a formából, majd hűlni hagyjuk őket.
A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban.
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk.
A kosárkákra ráteszünk két-két fél epret.
Reszelt csokival lehet díszíteni még.