Linzer fondanttal recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1-1 citrom és narancs reszelt héja
- fél rúd vanília kikapart magja
- 2 nagy vagy 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg darált mogyoró/dió/mandula akár vegyesen is
- 3 evőkanálnyi sárgabarack lekvár
- 30 dkg porcukor
- kb 6 evőkanálnyi citrom és narancslé (a lereszelt héjú gyümölcsök leve-ha nem elég, akkor vízzel pótoljuk)
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a citrusok reszelt héját, a vanília magjait, a tojásokat és puha, egynemű tésztává dolgozzuk. Folpackba csomagolva fél órát a hűtőben pihentetjük.
Közben a darált magvakat összekeverjük a baracklekvárral.
A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és 8 cm átmérőjű pohárral vagy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Minden tésztalap közepére egy fél evőkanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk és háromszög formát alakítunk ki belőle, a sarkait elvékonyítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a közepét egy hurkapálcikával átszúrjuk, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, vigyázva hogy ne égjen meg, majd kihűtjük.
A porcukorból és a citrusok óvatosan adagolt levéből kevés ételszínezékkel nem túl sűrű cukormázat keverünk ki. A kihűlt süteményeket beleforgatjuk és hagyjuk a mázat megszáradni.
Díszíthetjük cukorvirággal vagy a maradék cukormázat használjuk eltérő színű ételfestékkel színezve.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









