Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Levendulás korong recept

Levendulás korong
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 dkg porcukor (barna)
    • 15 db levendula (kb. ennyi szálról szedtem le egy evőkanálnyit)
    • 12 dkg vaj (puha)
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 18 dkg finomliszt

    Elkészítése:

    A cukrot összekeverjük a levendulával és a citromhéjjal. A vajjal habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet is, és puha tésztát gyúrunk belőle.

    Két sütőpapírréteg között kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk. A felső sütőpapírt leszedjük, és kb. 7 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A maradékot összegyúrjuk, és abból is korongokat szúrunk ki.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és 150 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük. A kekszeket 2 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Ebből a mennyiségből 12 db kekszem lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá