Lekváros,rácsos, kakaós linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 8 dkg kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a kakaóport és a vaníliás cukrot és a sót, majd összedolgozzuk.
Ha nem akarna összeállni 1-2 ek tejföllel gyúrjuk össze.
A tészta egyharmadát meghagyjuk rácsnak, a többit egy 23*37 cm-es tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük baracklekvárral és a megmaradt tésztával berácsozva 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral és négyzetekre vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









