Szilvalekváros sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg felolvasztott, langyos vaj
- 15 dkg cukor
- 5 ek jó kemény szilvalekvár
- 9 ek víz
- 1 tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
- fél tk őrölt szegfűszeg
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- szilvalekvár
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A szilvalekvárt keverjük ki a vízzel, (másfajta lekvárral is finom) ha lekvárunk híg akkor vizet nem muszáj beletenni hanem csak lekvárt.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, belekeverjük a vajat és a kikevert lekvárt.
Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát, fűszereket. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, végezzünk tűpróbát, ha nem ragad rá semmi akkor megsült.
Amint kivettük a sütőből azonnal forrón kenjük meg vékonyan szilvalekvárral és hagyjuk kihűlni.
Bevonjuk csokimázzal, amihez a csokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd belekeverjük az olajat. Ráöntjük a süti tetejére. Muffin formában is süthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.