Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Non plus ultra sütemény recept

Non plus ultra sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 28 dkg liszt
    • 24 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2-3 evőkanál tej

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg porcukor

    Megtöltéshez:

    • lekvár (savanykásabb jobb, mert édes a süti, pl. áfonyalekvár nagyon finom bele, én azzal szoktam)

    Elkészítés:
    A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb 3 cm átmérőjű kis korongokat szaggatok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom sorba.
    A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verem, miközben folyamatosan hozzáadom a porcukrot. A habos-cukros krémmel megkenem a tésztakorongokat (ha van nyomózsákod, az a legjobb), és előmelegített sütőben, 180 fokon szép aranyszínűre sütöm. Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összetapasztok. (Ha marad ki más sütésből tojásfehérje, én kettesével kis nylon zacskóban le szoktam fagyasztani, most ehhez vettem ki 4 fehérjét, mert így többet lehet rá tenni, a 3 fehérje, amit ír, elég kevés hozzá.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá