Mimóza szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- szükség szerint tejföl
- csipet só
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 5 ek lisztv1 citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
- baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
- nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Amikor a tészta összeáll, sima felületűvé gyúrjuk, majd négy egyforma cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként tepsi méretűre nyújtjuk. Minden lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, és 10-12 perc alatt világosra sütünk. A lapok akkor jók, ha szép aranyszínűek, de nem túl barnák. A kész lapokat óvatosan áthelyezzük egy rácsra vagy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni, hogy könnyebb legyen velük dolgozni.
Krém:
A lisztet, cukrot és tejet egy közepes méretű lábasba tesszük, és habverővel csomómentesre keverjük. A keveréket közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pépet nem kapunk. A sűrű pépet félretesszük hűlni.
Egy másik tálban a margarint habosra keverjük, hogy könnyű, krémes állagú legyen. Amikor a pép teljesen kihűlt, apránként a margarinhoz adjuk, és addig keverjük, amíg egységes, sima krémet nem kapunk. A krémet a reszelt citromhéjjal és a citrom levével ízesítjük. A citrom frissessége és savanykás íze a krém alapvető eleme, így kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még egy kevés citromlével.
Összeállítás:
Az első süteménylapot egy nagy tálcára vagy deszkára helyezzük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a citromos krém felét. A második lapot ráhelyezzük, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral. Erre helyezzük a harmadik lapot, amelyre a citromos krém második felét kenjük. Végül a negyedik lappal befedjük az egész süteményt. A tetejére finoman rányomkodjuk, hogy a rétegek szépen összeálljanak. A süteményt folpackkal letakarjuk, és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Tálalás:
Másnap a süteményt éles késsel szeletekre vágjuk, ügyelve arra, hogy szép, egyenletes szeleteket kapjunk. A tetejét porcukorral hintjük meg, hogy még mutatósabb legyen.
Ez a frissítő és könnyed citromos sütemény tökéletes választás lehet családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra. A puha tésztarétegek és a savanykás citromkrém harmóniája biztosan elnyeri mindenki tetszését!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »