Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mimóza szelet recept

Mimóza szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • szükség szerint tejföl
    • csipet só

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 5 ek lisztv1 citrom leve és reszelt héja

    Továbbá:

    • baracklekvár a lap kenéséhez

    A sütéshez:

    • nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Amikor a tészta összeáll, sima felületűvé gyúrjuk, majd négy egyforma cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként tepsi méretűre nyújtjuk. Minden lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, és 10-12 perc alatt világosra sütünk. A lapok akkor jók, ha szép aranyszínűek, de nem túl barnák. A kész lapokat óvatosan áthelyezzük egy rácsra vagy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni, hogy könnyebb legyen velük dolgozni.

    Krém:

    A lisztet, cukrot és tejet egy közepes méretű lábasba tesszük, és habverővel csomómentesre keverjük. A keveréket közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pépet nem kapunk. A sűrű pépet félretesszük hűlni.

    Egy másik tálban a margarint habosra keverjük, hogy könnyű, krémes állagú legyen. Amikor a pép teljesen kihűlt, apránként a margarinhoz adjuk, és addig keverjük, amíg egységes, sima krémet nem kapunk. A krémet a reszelt citromhéjjal és a citrom levével ízesítjük. A citrom frissessége és savanykás íze a krém alapvető eleme, így kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még egy kevés citromlével.

    Összeállítás:

    Az első süteménylapot egy nagy tálcára vagy deszkára helyezzük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a citromos krém felét. A második lapot ráhelyezzük, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral. Erre helyezzük a harmadik lapot, amelyre a citromos krém második felét kenjük. Végül a negyedik lappal befedjük az egész süteményt. A tetejére finoman rányomkodjuk, hogy a rétegek szépen összeálljanak. A süteményt folpackkal letakarjuk, és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

    Tálalás:

    Másnap a süteményt éles késsel szeletekre vágjuk, ügyelve arra, hogy szép, egyenletes szeleteket kapjunk. A tetejét porcukorral hintjük meg, hogy még mutatósabb legyen.

    Ez a frissítő és könnyed citromos sütemény tökéletes választás lehet családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra. A puha tésztarétegek és a savanykás citromkrém harmóniája biztosan elnyeri mindenki tetszését!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek