Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus házi puncsszelet recept

Klasszikus házi puncsszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához:

    • 75 dkg liszt
    • 35 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál baracklekvár (a lapok lekenéséhez)

    A töltelékhez:

    • 15 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 6 evőkanál baracklekvár
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 db rumaroma

    A mázhoz:

    • 1 csomag puncs ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 kevés rumaroma ízlés szerint

     

    Elkészítése

    A tésztalapok sütése

    A lisztet, porcukrot és sütőport összekeverjük egy nagy tálban. A margarint elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk belőle.

    A tésztát három részre osztjuk: két kisebb (kb. 40–40 dkg) és egy nagyobb részre.

    A lapokat lisztezett deszkán tepsiméretűre (kb. 20×35 cm) nyújtjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben, enyhén lisztezett tepsi hátulján külön-külön megsütjük. A lapok kb. 10–12 perc alatt sülnek aranyszínűre.

    A legvastagabbik lapot (amely a legmagasabbra nőtt) kihűlés után összetördeljük, ez kerül majd a töltelékbe.

    A töltelék elkészítése

    A puha vajat a porcukorral, a kakaóval, a lekvárral és a rumaromával krémesre keverjük. Ezután beleforgatjuk az összetört sült lapot, és jól összedolgozzuk, hogy tömör, formázható tölteléket kapjunk.

    Az egyik tésztalapot lekvárral megkenjük, ráterítjük a tölteléket, majd befedjük a másik sült lappal.

    A puncsmáz elkészítése

    A puncs ízű pudingport, a cukrot és a tejet folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és néhány csepp rumaromát.

    A krémet egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőben legalább 4 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.

    Tálalás

    A puncsszeletet forró vízbe mártott késsel szeleteljük, így a teteje nem reped. Porcukorral vagy színes szórócukorral is díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek