Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
Elkészítése
A lisztet, porcukrot és sütőport összekeverjük egy nagy tálban. A margarint elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát három részre osztjuk: két kisebb (kb. 40–40 dkg) és egy nagyobb részre.
A lapokat lisztezett deszkán tepsiméretűre (kb. 20×35 cm) nyújtjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben, enyhén lisztezett tepsi hátulján külön-külön megsütjük. A lapok kb. 10–12 perc alatt sülnek aranyszínűre.
A legvastagabbik lapot (amely a legmagasabbra nőtt) kihűlés után összetördeljük, ez kerül majd a töltelékbe.
A puha vajat a porcukorral, a kakaóval, a lekvárral és a rumaromával krémesre keverjük. Ezután beleforgatjuk az összetört sült lapot, és jól összedolgozzuk, hogy tömör, formázható tölteléket kapjunk.
Az egyik tésztalapot lekvárral megkenjük, ráterítjük a tölteléket, majd befedjük a másik sült lappal.
A puncs ízű pudingport, a cukrot és a tejet folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és néhány csepp rumaromát.
A krémet egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőben legalább 4 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
A puncsszeletet forró vízbe mártott késsel szeleteljük, így a teteje nem reped. Porcukorral vagy színes szórócukorral is díszíthetjük.