Lekváros piskótatekercs recept
Hozzávalók egy gáztepsihez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 6 ek porcukor
- fél cs sütőpor
- csipet só
- lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral. A tojások fehérjét habbá verem a sóval. A lisztben elkeverem a sütőport.
A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet és a tojáshabot felváltva, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütöm 180 fokon kb 12-15 perc alatt.
Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharubába feltekerem és így hűtöm ki. Leveszem róla a konyharuhát, lehúzom róla a papírt és a piskótát megkenem a lekvárral vagy dzsemmel és visszatekerem.
Szeletekre vágva, porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










