Lekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek porcukor
- fél cs sütőpor
- csipet só
- lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral. A tojások fehérjét habbá verem a sóval. A lisztben elkeverem a sütőport.
A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet és a tojáshabot felváltva, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütöm 180 fokon kb 12-15 perc alatt.
Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharubába feltekerem és így hűtöm ki. Leveszem róla a konyharuhát, lehúzom róla a papírt és a piskótát megkenem a lekvárral vagy dzsemmel és visszatekerem.
Szeletekre vágva, porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »