Lekváros linzer recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 13 dkg őrölt mogyoró (vagy mandula)
- 36 dkg liszt
A nyújtáshoz:
- liszt
A töltéshez:
- 20 dkg lekvár
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra nyújtjuk.
Formával kiszúrjuk és 180 fokon világosra sütjük.
A kihűlt linzert lekvárral összeragasztjuk, majd enyhén megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »