Lekváros kevert tészta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg lekvár (barack)
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 evőkanál zsír
- 30 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csésze tej vagy 2 dl tejföl
A krémjéhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- vagy 15 dkg darált dió vagy 3 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A lekvárt,a cukrot,a tojást és a zsírt habosra keverjük. A 30 dkg liszthez hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 1 csésze tejjel vagy 1 pohár tejföllel jól összedolgozzuk.
Kizsírozott,lisztezett tepsibe öntjük,és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a tészta kettévágjuk és megtöltjük krémmel. A krémhez habosra kavarjuk a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ízesítjük a citrom levével és a lereszelt héjával.
Ízlésünknek megfelelően kakaóport,vagy darált diót is tehetünk a krémbe.
A tetejét megszórjuk porcukorral!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.