Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros- diós rácsos sütemény recept

Lekváros- diós rácsos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 600 g liszt
    • 250 g fagyos vaj/margarin
    • 100 g porcukor
    • 1 csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál tejföl
    • Házi baracklekvár
    • 15 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba öntjük és a margarint apró kockákra vágva a rászórjuk és belemorzsoljuk. Utána hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót valamint az 1 tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk és cipót formázunk belőle. Fóliával vagy konyharuhával letakarva pihentetjük fél órát. Eközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    Ezután leveszünk belőle kicsit kevesebb mint a felét. Ezt mindenki maga látja, hogy mekkora tepsije és ahhoz mérten. A nagyobbik darabot lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott vagy olajozott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval.

    A maradék tésztából megcsináljuk a rudakat és rács formában a lekvárra fektetjük őket.

    Megsütjük, megszórjuk porcukorral. Ha kicsit kihűlt szeleteljük.

    Tipp:

    Aki a diót nem szereti ki is hagyhatja belőle vagy nagyon finom még durvára darált mandulával és mogyoróval is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá