Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lambada szelet recept

Lambada szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 4 evőkanál víz
    • 12,5 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor(vagy ízlés szerinti mennyiségben)
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5,5 dl tej

    Mázhoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 2 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral ,7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a tészta 3/4 részét beleöntjük. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára csepegtetjük.
    180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A krém készítése:
    A pudingport a cukorral,2 dl tejjel simára keverünk,majd a többi tejet hozzáadva sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük.
    A margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

    A kihűlt piskótát két felé vágjuk és a fele krémet rákenjük,rátesszük a másik lapot és a másik fele krémet rákenjük.

    A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a krémre csurgatjuk.
    A tálcán lévő süteményt egy kissé,a kezemmel rázogattam,ütögettem és így a csokoládé egyenletesen került a krémre.

    Kókuszreszelékkel megszórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá